Circulair

Een betere wereld begint bijā€¦

Hennephof en Jonk probeert het oude patroon van kopen, gebruiken en weggooien te doorbreken. Daarvoor is omdenken het sleutelwoord. Omdenken als in: afvalstoffen moeten grondstoffen worden voor nieuwe producten. Uiteindelijk is het ons doel om tot een gesloten kringloopproces (van productie naar gebruik en weer terug) te komen. Deze manier van denken en doen staat centraal bij iedere opdracht die wij uitvoeren.

Olifantsgras?
Om zo duurzaam en circulair mogelijk te werken zijn wij een partnership aangegaan met Bio Bound. Dit bedrijf maakt betonproducten voor de inrichting van de buitenruimte, zoals straatmeubilair, parkbanden, tegels en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden. Daarvoor gebruiken zij uitsluitend restproducten: gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat (van zand- tot grindfractie).

Steentje bijdragen
Op deze manier probeert Hennephof & Jonk haar steentje bij te dragen aan een gezond leefmilieu. Tevens is dit een zeer goed initiatief om de openbare ruimte goed in te richten, en direct iets goeds te doen voor het klimaat. Samen maken we het buiten mooier!

Zie voor meer informatie: www.biobound.nl